CrowdFunding

De crowdfunding campagne om  ’s werelds grootste zadenbom naar Nederland te krijgen is voltooid en met succes afgesloten!

Met 188 donateurs en 204 donaties 
is er € 13501,- opgehaald.

Wilt u ook donateur worden en Ecological Space Engineering ondersteunen met een gift. Dat kan nog steeds, click hier en help ons.

Het verhaal.

De wereld verkeert in crisis: grondstoffen raken op, vervuiling, ontbossing, en hoewel de milieudoelen eindelijk op de politieke agenda staan, is het de vraag of we nog tijd hebben.

Alleen met een monstermiddel kunnen we onze planeet nog redden. We moeten ons mobiliseren om ons voor te bereiden op een ecologische catastrofe. Daarom ben ik (Jos Volkers) in 2018 naar Roemenië vertrokken om voor Ecological Space Engineering (E.S.E.*) een dependance op te zetten en te gaan werken aan de Bioremediating Missile 1 (B.R.M. 1).

De B.R.M. 1 is een projectiel van 14 meter lang, volgens de blauwdrukken van de V2-raket, maar wordt gebouwd van hernieuwbare grondstoffen: hout, jute, klei en leem. De springlading van de raket zal bestaan uit essentiële zaden, sporen, water en voedingsstoffen.

’s Werelds grootste zadenbom dus!

Een zadenbom die na de komende catastrofe de ecologie op het Europese continent zal kunnen hernieuwen.

E.S.E. zoekt donateurs om de raket door Europa te kunnen transporteren. De B.R.M. 1 zal een wake-up call zijn voor iedereen die nu nog afwachtend achterover leunt. De raket is een symbool voor de staat van de wereld, voor de ecologische crisis, technologie, oorlog en de rol van de mens.

Steun E.S.E. zodat de B.R.M. 1 gepresenteerd kan worden op verschillende kunstfestivals en exposities, zoals NP3 M0by te Groningen en het Gogbot Festival in Enschede. Alleen met jullie bijdrage zal dat mogelijk zijn, want vooralsnog is E.S.E. in geen staat om te kunnen concurreren met de commerciële ruimtevaart.

*Ecological Space Engineering (E.S.E.) is een non-commercieel ruimtevaartbedrijf dat zich bezig houdt met speculatief design voor het verbeteren van de leefkwaliteit op aarde en daarbuiten. Zie voor meer informatie: https://youtu.be/phffZ6j4Htw.

https://www.voordekunst.nl/projecten/9535-bioremediating-missile-1